preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kaštanjer Pula

Login
Tražilica
Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Natjecanje DABAR

Popis dodatnih materijala

Pula

UPISI U SREDNJE ŠKOLE

Edmodo za učenike
E portal Nikola Tesla
 

 

Škola bez nasilja

Za djecu
 
 

 

Anketa
Što mislite, da li bi trebalo organizirati više oblika izvanučioničke nastave ( npr. terenski rad, boravak u prirodi, izleti i sl)?
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 3. 2011.

Ukupno: 627489
Danas: 16
Panoi
Listopad u našoj školi
 
Učimo kineski jezik
Događanja

Natjecanje "Pula moj grad 2017"

Karla Jelenić

4. mjesto

Mate Ljubić, 5.r.

Natjecanje "Pula moj grad 2016"
1. nagrada

Filip Kurtović

 
Katarina Benčić
 
Zavičajna nastava
Projekt "Kartulina z Istre"
 
Proljeće
Pozitiva
Dani kruha

Radovi učenika

Noemi Vučković
Lucija Višković
Lovro Milinković
Lana Šešelj
Lucija Višković
Alex Cvek
Tea Petelinec
Leon Nađ
Lucija Višković
Blaž Buić
Bojan Dimitrić

 

Priloženi dokumenti:
P1000797.JPG
P1000798.JPG

Psi u školskom dvorištu ?
 
Volimo pse, ali im nije mjesto u školskom dvorištu!
Katarina Benčić
 
Elena Bužleta
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Kliknite na fotografiju i pogledajte izložbu "Sunce"  naše talentirane učenice Ivane Kutlača

 

Radovi učenika -Glogster
 

 Lucija Rukavina, 7.a

Monika Dilber, 7.a

 

 
Trka Uljanika 
Noemi Vučković, Paint
 
Glog, Bilić Stella, 8.r.
 
Glog, Ivana Kopričanec, 8.r.
 
Glog, Toni Božac, 8.r


 

1.mjesto - Pula moj grad

Animacije, Noemi Vučković, 7.r

 

3.mjesto - Pula moj grad
Digitalni crtež, Karin Kariko, 5.r

 

Holokaust i genocidi 20. stoljeća - seminar za učitelje

Seminar za hrvatske učitelje i nastavnike pod nazivom Holokaust i genocidi 20. stoljeća održao se u Shoah memorijalu u Parizu od 3. do 6. prosinca 2018. godine. Seminar u partnerstvu organiziraju i provode Agencija za odgoj i obrazovanje i Shoah memorijal temeljem međunarodnog sporazuma, a ove je godine u njemu sudjelovalo 17 odgojno-obrazovnih radnika te više savjetnice AZOO-a Loranda Miletić i Renata Ozorlić Dominić.

Teme seminara obuhvaćale su povijesni pregled pojava antisemitizma i antijudaizma kroz stoljeća, antisemitizam, rasne zakone, progon i istrebljenje Židova u razdoblju nacizma i fašizma te život Židova prije, za vrijeme i nakon holokausta. Osim genocida nad Židovima, seminarom je obuhvaćeno i stradanje Roma, čemu je posvećena aktualna tematska izložba Shoah memorijala „Internacija nomadskog stanovništva – francuska povijest (1940-46)“. Sudionici seminara su uz stručno vođenje pogledali izložbu i stalni postav memorijala, kao i spomen-područje deportacijskog logora u Drancyju.

U okviru teme genocida 20. stoljeća sudionici su upoznati s mehanizmima i procesima u pozadini zločina protiv čovječnosti, prikazanih na primjeru naroda Tutsi stradalih u Ruandi 1994. godine te suvremenim oblicima širenja antisemitizma posredstvom društvenih mreža. Kroz radionice, sudionici su iskustveno doživjeli kako učenike poučavati o holokaustu pomoću materijala i pristupa koji su njima sadržajno i dobno prilagođeni.

vijesti
Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta, 27. siječnja.
Nada Crnković / datum: 24. 2. 2020. 09:31

Učenici  OŠ Kaštanjer prigodnom su izložbom obilježili Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta, 27. siječnja. Za potrebe izložbe učenici su se bavili istraživanjem povijesnih izvora, čitali su lektiru Dnevnik Ane Frank te su pogledali film u Kinu Valli, Dnevnik Diane Budisavljević (redateljice Dane Budisavljević).

Učenici su spremali izložbu ŠOA, HOLOKAUST - KAKO JE TO BILO MOGUĆE? čije su panele sa reprezentativnim, obrazovno primjerenim sadržajima u poučavanju o Holokaustu i zločinima protiv čovječnosti na hrvatskom jeziku  dobili od Yad Vashema, Memorijalnog svjetskog centra posvećenog žrtvama Holokausta iz Izraela.

Svaki je učenik imao priliku izraditi svog leptira uz poruke mira, tolerancije, nade, demokracije, ljubavi i prihvaćanje svih ljudi. Leptiri su izrađeni u znak sjećanja na svako stradalo dijete. Leptir - sa svojom pričom o ponovnom rođenju i transformacijom u život postaje sada simbol slobode i nove nade u neko bolje sutra (Pjesmu Leptir napisao je Pavel Friedman koji je bio zatvoren u getu Terezin te  ubijen 29.9.1944. godine u Auschwitzu).

U holu škole učenici su izložili i svoje tematske radove, plakate, likovne i literarne izloške koje su ostvarili unutar radionice obrade Dnevnika Ane Frank. Izložba je postavljena uz pomoć učenika i roditelja (članova Vijeća roditelja) te učitelja. Leptire su izrađivali učenici od 1. do 8. razreda dok je dio vezan uz poučavanje o Holokaustu nosio kao aktivnost 8.a i 7.b razred sa profesoricom Natašom Ilić Agatić.

O  Međunarodnom danu sjećanja na žrtve holokausta pogledajte pod opširnije, a slike o postavljanju izložbe u foto-galeriji.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju