preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kaštanjer Pula

Login
Tražilica
Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Natjecanje DABAR

Popis dodatnih materijala

Pula

UPISI U SREDNJE ŠKOLE

Edmodo za učenike
E portal Nikola Tesla
 

 

Škola bez nasilja

Za djecu
 
 

 

Anketa
Što mislite, da li bi trebalo organizirati više oblika izvanučioničke nastave ( npr. terenski rad, boravak u prirodi, izleti i sl)?
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 3. 2011.

Ukupno: 628092
Danas: 57
Panoi
Listopad u našoj školi
 
Učimo kineski jezik
Događanja

Natjecanje "Pula moj grad 2017"

Karla Jelenić

4. mjesto

Mate Ljubić, 5.r.

Natjecanje "Pula moj grad 2016"
1. nagrada

Filip Kurtović

 
Katarina Benčić
 
Zavičajna nastava
Projekt "Kartulina z Istre"
 
Proljeće
Pozitiva
Dani kruha

Radovi učenika

Noemi Vučković
Lucija Višković
Lovro Milinković
Lana Šešelj
Lucija Višković
Alex Cvek
Tea Petelinec
Leon Nađ
Lucija Višković
Blaž Buić
Bojan Dimitrić

 

Priloženi dokumenti:
P1000797.JPG
P1000798.JPG

Psi u školskom dvorištu ?
 
Volimo pse, ali im nije mjesto u školskom dvorištu!
Katarina Benčić
 
Elena Bužleta
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Kliknite na fotografiju i pogledajte izložbu "Sunce"  naše talentirane učenice Ivane Kutlača

 

Radovi učenika -Glogster
 

 Lucija Rukavina, 7.a

Monika Dilber, 7.a

 

 
Trka Uljanika 
Noemi Vučković, Paint
 
Glog, Bilić Stella, 8.r.
 
Glog, Ivana Kopričanec, 8.r.
 
Glog, Toni Božac, 8.r


 

1.mjesto - Pula moj grad

Animacije, Noemi Vučković, 7.r

 

3.mjesto - Pula moj grad
Digitalni crtež, Karin Kariko, 5.r

 

Sport u školi

GRANIČAR

Graničar (eng. dodgeball od dodge "izbjeći, izmaknuti se" + ball "lopta") je ime tradicionalne igre koja se uči na satovima tjelesne i zdravstvene kulture diljem svijeta, obično u osnovnoj školi, ali i u srednjim školama i na sveučilištima i kao profesionalni sport. Popularan je i neslužbeni graničar, kojeg često igraju đaci na igralištu ili u dvorani. Ima mnogo varijacija igre, ali svaka uključuje izbjegavanje lopte s kojom igrači suprotnog tima gađaju igrače trenutnog tima. Prvi zapis o dječjoj igri zvanoj "izbjegni loptu/graničar" postoji još od 1905. godine.

 

Iako je slična igri između dvije vatre, ne radi se o istoj igri. Ekipa nastupa u mješovitom sastavu tj. sastavljena je od dječaka i djevojčica. U ekipi mora biti minimalno tri dječaka ili tri djevojčice koji odmjeravaju snage u brzini i snalažljivosti. Ekipa može maksimalno prijaviti 9 igrača od kojim je jedna 1 zamjena, koja nastupa samo u slučaju ozljede ili nemogućnosti dolaska nekoga od 8 prvoimenovanih.

U igri sudjeluje osam (8) igrača, sedam (7) u svojoj polovici terena za igru i jedan graničar. Graničar se nalazi iza linije terena za igre na suprotnoj strani od polovice terena za igru gdje se nalazi njegova ekipa. Suparnička ekipa nalazi se između graničara i njegove ekipe

Cilj igre je da svaka ekipa rukom bačenu loptu neobranjivo pogađa igrače suparničke ekipe u njihovom polju, a da izbjegnu iste namjere suparničke ekipe.

Ekipa osvaja set kada postigne 15 poena (jedan pogodak donosi jedan poen). U igri pobjeđuje ekipa koja prva osvoji dva seta. U slučaju neriješenog rezultata (1:1 u setovima), igra se treći set (tie-break) tj. izbacivanjem iz igre igrača suparničke ekipe jednokratnim pogocima.

Igra počinje tako da graničar upućuje loptu u igru. Protivničke igrače se smije gađati tek nakon dva dodavanja. Dodavanje je akcija kojom se lopta upućuje suigračima i prelazi prostor terena iznad dohvata protivničkih igrača. Neuspjelo dodavanje se smatra kada lopta dođe u posjed protivničkoj momčadi i tada ekipa čim ponovno dođe u posjed lopte mora ostvariti dva uspješna dodavanja. Također ovo pravilo vrijedi i za ekipu koja nije bila prva u posjedu lopte.

Poen se postiže neobranjivim direktnim pogotkom loptom bačenom rukom (rukama) u suparničkog igrača. Poen vrijedi nakon što je lopta pogodila suparničkog igrača i pala na tlo. U slučaju kada suparničkog igrača lopta pogodi i ne udari u tlo nego je uhvati suigrač pogođenog igrača to nije ostvareni poen.

Sportske vijesti
RSS


preskoči na navigaciju